Водораслови хлебчета за отслабване „Флосина Слим” - функционална храна за отслабване и детоксикация.

Vodoraslovi hlebcheta

Точно така, разбрали сте правилно. Това са пълнозърнести хлебчета за ОТСЛАБВАНЕ.

  Отдавна хората имащи проблеми с теглото и здравето си очакват да се измисли   храна, при чието хапване не само да не напълняваш, но и наистина да отслабваш. Всичко се дължи на екстракта от кафяви морски водорасли, съдържащ натриев алгинат (75% разтворими фибри). Натриевият алгинат (Е 401) е напълно безвредна хранителна добавка използваща се без проблем при производство на храни, дори и бебешки, като сгъстител. С водорасловия хляб отслабваме елегантно и с удоволствие от храната без специални и стриктни ограничения.

Как действа алгината от хляба и защо е най-елегантното средство за отслабване?

Когато алгината от хляба попадне в стомаха, веднага реагира със съдържащата се там солна киселина и се трансформира в алгинова киселина, във вид на пластичен гел, като желе, което покрива стомашната ципа и жлезите, източници на киселина .Това дава сигнал на мозъка за пълен стомах, апетита намалява. 5 до 10 минути след консумацията на хлебчето ще усетите засищане и съответно количеството на консумираната храна ще намалее 3 до 4 пъти. Тук механизмите са два – единият е споменатият по горе ефект – източниците на солна киселина се покриват от гела и производството и спира – резултатът - чувство за ситост. Вторият механизъм – определената доза от натриев алгинат взаимодейства със солната киселина, така че полученият гел да бъде 150 гр. – достатъчно да напълни стомаха и отново да създаде чувството за ситост в стомаха. При хора, които са свикнали да консумират по-голямо количество храна може да приемат по 2 или 3 хлебчета, до достигане на чувство за ситост. Може да консумирате и хлебчетата заедно с храната вместо обикновен хляб (вкусът им не се различава от обикновен пълнозърнест хляб), но задължително пиемете едно хлебче десетина минути при започване на храненето, като малко след това може да пиете и чаша вода (това ще усили ефекта, но само консумирана след приемане на хлебчето. Така само за няколко дни приема на храна по количество става много по-малък и по-малък и организма започва да изгаря енергийните свръх запаси. Вие сте сити, в същото време отслабвате с всеки един изминал ден.

Водорасловият хляб няма изразени странични миризми и вкусови отличия от конвенционалния стандартен пълнозърнест хляб.

Водорасловият хляб няма изразени странични или негативни ефекти и може да се консумира, както от възрастни, така и от малки деца.

Допълнителни екстри ,които предлага образуваната алгинова киселина е,че тя свързва и изнася от организма тежки метали,токсини и холестерол внесени чрез храната в стомаха.Свързва и изнася 75% от приетите мазнини,изключвайки ги от участие в усвояването на мазнините от организма. Така по отношение на холестерола, бекона или шарените пържоли вече не са страшни ,щом са приети с филийка-две водораслов хляб.

Водорасловият хляб много помага и облекчава страданията на засегнатите от една от болестите на модерните времена: стомашния рефлукс или както и е официалното наименование гастроезофагеална рефлуксна болест. Това са така-наречените "киселини в стомаха" които се получават,когато киселини от стомаха попаднат в хранопровода. За целта е нужно да консумирате хлебчето след храна.

Причините за заболяването са много, но водеща е затлъстяването. Untitled-5

Превенцията на това състояние, което е и честа причина за рака на стомаха ,на хранопровода и на дебелото черво е консумацията на пълнозърнест хляб с фибри и разбира се водорасловия пълнозърнест хляб,който отделя фибрите си в стомашното съдържимо.

Натриев алгинат също индуцира значително по-ниски покачвания на кръвната захар, серумния инсулин и плазмен C-пептид. Това действие на алгината е изключително благотворно при диабетно болни, при които има бързи и резки покачвания и спадове на кръвната захар. Този ефект най-вероятно се дължи на по-бавното изпразване на стомашното съдържимо при приемането на екстракта от водорасли.

Най-общо казано освен за отслабване, водорасловите хлебчета вършат страхотна работа и при киселини в стомаха, висок холестерол, натравяне с тежки метали и диабет.

Водорасловият хляб, източник на алгинова киселина е препоръчително да се консумира с внимание при болестно състояние и лечение с лекарствени средства, т.к. както при холестерола и тежките метали, които абсорбира и изхвърля от организма непроменени и неусвоени, така и при някои други химични вещества (определени лекарства) натриевият алгинат се свързва и не позволява тяхното абсорбиране и усвояване.

Някои лекарства могат да взаимодействат с алгиновата киселина. Необходима е консултация с личния лекар, ако се приемат лекарства, особено някои от следните:

• Катионобменни смоли (напр. натриев сулфонат полистирол) или цитрат соли (намерени в някои калциевите добавки, антиацидите и лаксативи), тъй като те могат да увеличат действията и риска от алгинова киселина към нежелани реакции

• Антикоагуланти (напр. варфарин), хинидин, сулфонилкарбамиди (например, глибурид), или симпатикомиметици (напр., псевдоефедрин), тъй като действията им и риска от техните странични ефекти могат да бъдат увеличени

• Ангиотензин-конвертиращия ензим (АСЕ) инхибитори (напр., еналаприл), анорексианти (например амфетамин), бета-блокери (например, пропранолол), бисфосфонати (например, ризедронат), цефалоспорини (например, цефалексин), кортикостероиди (например преднизон) , кортикотропин, циклоспорин, делавирдин, дигоксин, имидазоли (напр. кетоконазол), литий, микофенолат, пенициламин, хинолони (например ципрофлоксацин), тетрациклини (напр. доксициклин), или хормони на щитовидната жлеза (например, левотироксин), тъй като тяхната ефективност може да бъде намалена от алгинова киселина, особено когато се приема по същото време като алгинова киселина .

• Да не се консумира водораслов хляб източник на алгинова киселина в рамките на 2 часа преди или след като са приети бета-блокери (например, пропранолол), бисфосфонати (например, ризедронат), цефалоспорини (например, цефалексин), кортикостероиди (например, хидрокортизон), делавирдин, дигоксин, имидазол (напр. кетоконазол), пенициламин, или сулфонилурея (например, глибурид), тъй като тяхната ефективност може да бъде намалена от алгинова киселина .

Untitled-4

Характеристики на един брой водораслово хлебче:

„Флосина Слим” – пълнозърнесто хлебче с екстракт от морски водорасли

Маса на 1 брой – 35 гр.

Състав: пълнозърнесто брашно, вода, екстракт от кафяви морски водорасли (Е 401 – 1000 мг. на брой),растително масло, мая, сол.

Калорийност за 1 бр. – 80,15 Kcal

Калорийност за 100 гр. – 229 Kcal

Условия и срок на съхранение: 4 дни (96 часа) при 25 градуса/ 7 дни в хладилник (0-4 градуса)

Производител: „Флосина” ООД   рег.№:607/08.01.2013г.

Ексклузивен дистрибутор: „Матини Слим” ЕООД

Характеристики на Натриев Алгинат:

Хранителна добавка: Е 401

Безвреден: ДА

Характеристика: Натриевият алгинат е стабилизатор, запазващ консистенцията и вискозитета на продукта. Е 401 е сол на алгиновата киселина, която се използва широко в качеството си на сгъстител, желиращо вещество, овлажнител. Представлява прах или гранули с бял цвят със сив оттенък. Естествен източник на Е 401 е алгиновата киселина, която се извлича от морските водорасли.

 

Употреба: Алгинатите и алгиновата киселина намират приложение в медицината и като сгъстител в хранително-вкусовата промишленост. В качеството си на желиращо вещество Е 401 се използва в производството на: различни десерти, топени сирена, домашно приготвени сирена, някои сосове, зеленчукови, месни и гъбени консерви, хлебни изделия, сладолед.

 

Въздействие върху човека: Допустимата дневна доза натриев алгинат е 20г/кг тегло. Добавката е разрешена за използване в повечето страни по света. В хранително-вкусовата промишленост се употребява заедно с други подобни алгинати. Помага за извеждането на радионуклидите и солите на тежките метали от организма. Предвид невъзможността да се усвоява в червата, хората със заболявания на стомашно-чревния тракт, трябва да бъдат внимателни при употребата на продукти със съдържание на веществото.

 

Натриевият алгинат не е алерген, при директен контакт с кожата и лигавиците не предизвиква дразнене. Разрешено е добавянето на Е 401 в бебешката храна.

 

Ето и три статии в наши и чужди медии:

 

Аctualno.com: Британски изследователи от университета в Нюкасъл са открили, че извлек от кафяви морски водорасли - алгинат, действа по-ефикасно от повечето допълнителни съставки за отслабване, съобщи в-к Dayly Mail, цитиран от БТА. Алгинатът пречи на тялото да абсорбира мазнините от храните и дори подобрява вкуса на дадената храна. Изследванията показват, че при добавянето на алгинат в храни, които се консумират ежедневно, до 75% от мазнините в тях могат да не се задържат в организма, каза д-р Иън Браунли. Това означава, че употребата му дава много по-добри резултати в сравнение с други средства. Алгинатът може да се прибавя към храните под формата на прах. Прахта е безцветна и без вкус и вече е била добавяна към хляб пробно. Тези, които са го опитвали, твърдят, че хлебното изделие е дори по-вкусно. В малки количества алгинатът се използва сега от производителите за сгъстяване и стабилизиране на хранителни продукти, уточнява actualno.com.

 

БТА: Ако закусите филийка хляб с водорасли, вместо със сол, то ще изгорите повече калории, отколкото ако тичате над 30 минути в парка, съобщи в. „Дейли телеграф“. За приготвянето на хляба са използвани цели водорасли. Тази филия засища толкова много, че човек приема по 180 калории по-малко дневно. Учените направили проучване, в което взели участие 80 здрави, но леко пълни мъже. Сервирали им препечен хляб без кора и бъркани яйца без масло. Консумацията на сол била забранена. Никой от мъжете не разбрал, че не яде обикновен хляб. Водораслите се подуват в стомаха и по този начин човек се засища по-бързо и за по-дълъг период от време. Затова доброволците отказали да ядат на обяд неограничено количество спагети. Важно е да се знае, че хлябът с водорасли не мирише на море и на вкус е като обикновения хляб. Ако е прекалено бял, има възможност да се видят малко зелени жилки.

 

Dailymail (Дейли Мейл - Великобритания):

 

Cakes and biscuits could make you LOSE weight... thanks to seaweed!

 

It is every dieter's dream: mouthwatering chocolate, cakes and biscuits that help the weight drop off. And these mythical treats could soon be on their way to your plate, thanks to a breakthrough by British scientists. Newcastle University experts have discovered that a fibre found in seaweed is more effective than most weight loss supplements in stopping the body from absorbing fat from food - and even enhances flavour. Although the research is in the early stages, it raises the tantalising prospect of extra-tasty sweets, pies and buns that actually melt away the pounds. The Newcastle scientists looked at how good 60 different types of fibre were at preventing the body absorbing fat. The lab tests were won by alginate, a sea kelp fibre already used in small quantities by manufacturers to thicken and stabilise foods. It cut fat absorption by 75 per cent, an American Chemical Society conference will hear today. This was better than many weight loss supplements, and almost as good as over-the-counter pill Alli. Launched to much fanfare last year, Alli also blocks fat absorption and claims to help slimmers lose 50 per cent more weight than through willpower alone. But, while Alli is taken as a pill, the alginate would likely be added to foods in a powdered form. The powder, which is colourless and flavourless, has already been added to bread - and testers reported that it tasted better. Researcher Dr Iain Brownlee said: 'Our initial findings are that alginates significantly reduce fat digestion. This suggests that if we can add the natural fibre to products commonly eaten daily - such as bread, biscuits and yoghurts - up to three quarters of the fat contained in that meal could simply pass through the body.

Ето и наш превод: Това е мечтата на всеки отслабващ: съблазнителни шоколад, сладкиши и бисквити, които помагат да сваляме тегло. Тези лакомства може скоро да бъдат на път към чинията ви, благодарение на пробив на британски учени. Учени от Университета в Нюкасъл са открили, че фибри намерени в кафяви морски водорасли е по-ефективен от повечето добавки за отслабване - тези за спиране на усвояването от тялото на мазнините от храната. Въпреки че изследването е в ранните му стадии, то повдига въпроса за отслабване въпреки консумацията на вкусни сладкиши, пайове и кифли, които всъщност свалят килограми. В Нюкасъл учени изследваха 60 различни вида влакна за предотвратяване тялото да усвоява мазнини. Лабораторните тестове бяха спечелени от веществото Натриев алгинат – вещество извличано от морски водорасли, което вече се използва в малки количества от производителите за сгъстяване и стабилизиране на храни. Американската конференция на учените химици обяви днес, че той намалява абсорбцията на мазнини с 75 на сто . Това е по-добре от много добавки за отслабване, и почти толкова добър, колкото хапчето „Alli”. Стартирала с много шум миналата година, „Alli” също така блокира усвояването на мазнини с претенции, за загуба на тегло 50 на сто повече отколкото само чрез воля. Но докато „Alli” се приема като хапче, алгинатът вероятно ще бъде добавян към храни в прахообразна форма. Прахът, който няма цвят и мирис, вече е бил добавен в хляб, и дори подобрява вкуса му. Доктор Iain Brownlee: "Нашите първоначални заключения са, че алгинатите намаляват значително храносмилането на мазнините. Това предполага, че ако можем да добавим естествените влакна в продукти, които са често консумирани в ежедневно - като хляб, бисквити и кисело мляко - до три четвърти от мазнините, съдържащи се в тази храна може просто да премине през тялото без да бъдат усвоени.

Copyright 2011 Водораслов хляб. Bozhidar Ivanov
Free Joomla Theme by Hostgator